Diumenge de l’Àngel, Activitats 2018: Visita Torre de l’Homenatge dia 7 d’abril.

GEN Cultura

Una setmana després de Pasqua, dia en que es celebra la resurrecció de Crist, tenim a la Ciutat de Palma una festivitat amb molta tradició, el diumenge de l’Àngel. Es tracta d’una festa en honor a l’antic patró protector de la ciutat, l’Àngel Custodi.

Parlem d’una de les festes més importants de Mallorca ja des de l’Edat Mitjana. En la que s’organitzava una processó amb un clergue que representava l’àngel. També hi havia l’angeler, que era el síndic que s’encarregava de la festa. A més, aquesta celebració coincidia amb el Pancaritat, que era el nom que rebia el repartiment de pa que els antics jurats de Mallorca feien any entre famílies pobres aquest dia. Un pa que es beneïa a l’oratori del Temple.

A partir de 1981, l’ajuntament de Palma i associacions ciutadanes celebren aquesta trobada al Castell de Bellver. Una oportunitat pels ciutadans per gaudir d’aquest espai de…

Ver la entrada original 67 palabras más

La Casa de Robert Graves en Deia. Mallorca

Nueva entrada en CulturillaMallorca

Señal Casa Rgraves Señal Casa Robert Graves. Deià. Autor: PaullusHistoricus

En un lugar privilegiado de la Sierra de Tramuntana se encuentra la Casa Museo de Robert Graves, un reconocido autor inglés por su novela Yo Claudio, popularizada por la serie TV de la BBC, y que nos cuenta la interesante vida del emperador romano de la dinastía Julio Claudia (I aC). También escribió sobre la vida de Lawrence de Arabia.

Su vida estuvo repleta de acontecimientos sorprendentes y sobrecogedores: (dado por muerto en la Primera Guerra Mundial, varios matrimonios y numerosa descendencia, y una prolífica obra de reconocimiento internacional) se complementa con el sentimiento de arraigo con la población de Deià (Mallorca) donde se estableció en el año 1929 junto a su compañera Laura Riding, donde construyeron la casa (hoy convertida en museo). En la visita podemos disfrutar de buena parte de su esencia original, aunque también podemos observar la transformación a lo…

Ver la entrada original 155 palabras más